Μια ακόμα διάκριση για το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2017, στον διαγωνισμό Global Rosé Masters του The Drinks Business.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο σημαντική την διάκριση είναι το ότι στην κατηγορία τιμής £15-£20, είναι το μόνο από τα 7 ροζέ που απέσπασαν χρυσό μετάλλιο και δεν είναι από την Provence.

Μάλιστα υπάρχει και ξεχωριστή αναφορά στο γοητευτικό ροζέ του icon κτήματος της Φλώρινας από τον Tim Jackson MW,  ο οποίος κάτω από την επικεφαλίδα “Fabulous wines”  αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αυτό που ήταν συναρπαστικό ήταν όταν είδαμε κάτι κάπως διαφορετικό”. “Έχει ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα Nebbiolo, αλλά με το δικό του στυλ, όπως θα έπρεπε. Υπάρχουν κάποια υπέροχα κρασιά που γίνονται στην Ελλάδα, αν ξέρετε πού να κοιτάξετε και αν βγουν από τη χώρα. Το Ξινόμαυρο μπορεί να είναι μια εξαιρετική ποικιλία σταφυλιών. Ήμουν πολύ ευχάριστα χαρούμενος, όχι έκπληκτος, ότι ήταν ένα ελληνικό κρασί, γιατί είναι μια επιβεβαίωση για αυτό που γνωρίζουμε ότι συμβαίνει στην Ελλάδα “.

Άλλα σημαντικά σημεία αυτής της κατηγορίας ήταν το Provence’s By Ott Rosé από το Domaines Ott, το Château Coussin του Famille Sumeire, επίσης από την Προβηγκία και το πρώτο ροζέ του ρόκερ Jon Bon Jovi, σε συνεργασία με τον οινοπαραγωγό του Languedoc, Gérard Bertrand, όλα πήρανε χρυσό μετάλλιο.

Το Global Rosé Masters του The Drinks Business είναι ένας διαγωνισμός για όλα τα στυλ ροζέ από όλο τον κόσμο. Το φετινό γεγονός είδε σχεδόν 200 συμμετοχές που κρίθηκαν τυφλά από μια ομάδα πολύ έμπειρων δοκιμαστών.

Στα καλύτερα κρασιά απονεμήθηκαν μετάλλια που κυμαίνονταν από το χάλκινο έως το χρυσό καθώς και το Master, το απόλυτο βραβείο που δόθηκε μόνο στα εξαιρετικά κρασιά της γευσιγνωσίας.
Τα κρασιά δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια μιας ημέρας στο Pimlico του Λονδίνου στις 19 Απριλίου.

Περισσότερα για τον διαγωνισμό και όλα τα αποτελέσματα εδώ

 

Διαβάστε κι αυτό: Το Κτήμα Άλφα Rose 2016 στα top rose κρασιά του κόσμου

Αναρτήθηκε Κυριακή, 17 Ιούνιος 2018, 11:53. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ