Στις 11 Οκτωβρίου η Singapore Airlines θα ξεκινήσεις απευθείας πτήσεις Σιγκαπούρη – Ν. Υόρκη, τη μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια του κόσμου

Δημοσίευση:

Δεν ξέρω πως θα αισθανθούν οι επιβάτες της πρώτης, αλλά και των επόμενων πτήσεων στο δρομολόγιο Σιγκαπούρη – Ν. Υόρκη, όντας μέσα στο αεροσκάφος κοντά στις 19 ώρες.

Αναμφίβολα, το εγχείρημα αποτελεί πρόβλημα στην αεροπορική βιομηχανία και θα πραγματοποιηθεί με το νέο, εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας αεροσκάφος Airbus A350-900ULR, αρχικά τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ από τις 18 Οκτωβρίου οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά.

Η Singapore Airlines είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που παραλαμβάνει το νέο A350-900ULR, με επτά ακόμα επιβεβαιωμένες παραγγελίες. Τα αεροσκάφη θα διαθέτουν 67 καθίσματα στη Διακεκριμένη Θέση και 94 στην Premium Οικονομική. Η πτήση μεταξύ Σιγκαπούρης και Ν. Υόρκης θα διαρκεί έως 18 ώρες και 45 λεπτά, καλύπτοντας μια απόσταση 9.000 nm (16.700χλμ).

Τα αεροσκάφη A350-900ULR έχουν σχεδιαστεί ώστε να προσφέρουν στους επιβάτες μια πιο άνετη εμπειρία, είναι ψηλοτάβανα και διαθέτουν μεγαλύτερα παράθυρα και ειδικό φωτισμό που μειώνει τα συμπτώματα του jetlag. Η κατασκευή του αεροσκάφους επιτρέπει καλύτερη ανακύκλωση του αέρα χάρη στη βελτιωμένη συμπίεση καμπίνας και των επιπέδων υγρασίας στο χώρο.

Σήμερα η Singapore Airlines διαθέτει 21 αεροσκάφη A350-900, με 46 ακόμα σε παραγγελία συμπεριλαμβανομένων και των επτά αεροσκαφών εξαιρετικά-μεγάλης-εμβέλειας (ULR). Το πρώτο A350-900ULR αναμένεται να παραδοθεί το Σεπτέμβριο, ενώ τα υπόλοιπα επτά μέχρι το τέλος του έτους.

Η εταιρία προγραμματίζει απευθείας πτήσεις και μεταξύ Σιγκαπούρης – Λος Αντζελες που θα πραγματοποιούνται επίσης με A350-900ULR.

ΠΗΓΗ