Περιοχή: Sonoma County, California, USA

Ποικιλία: 89% Merlot, 7% Malbec 4% Cabernet Franc

Ένα αμερικανικό οινοποιείο με 3 premium κρασιά παγκόσμιας κλάσης που παράγονται με Bordeaux-like φιλοσοφία: το la muse είναι ένα Pomerol-like κρασί, το La Joie είναι ένας Medoc-like κλώνος, και το Le Desir είναι ένα St.-Emilion-like κρασί στο στυλ του Ausone.

Η ποικιλομορφία της Sonoma County, αντικατοπτρίζεται στους αμπελώνες του οινοποιείου, όπου τα εδάφη, οι προσανατολισμοί και τα μικροκλίματα στους αμπελώνες των λόφων ποικίλλουν θεαματικά από μπλοκ σε μπλοκ, δημιουργώντας αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν micro-crus.

Το Verite La Muse 2011, είναι ένα γεμάτο ζωντάνια και ένταση κρασί με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, γλυκόριζας, γραφίτη, καπνού, τρούφας και βοτάνων που αναμιγνύονται με αρώματα γλυκών μπαχαρικών. Πυκνό στον ουρανίσκο με πλούσια τανική δομή, χυμώδη φρούτα και φυτικές νότες να προσθέτουν πολυπλοκότητα, το κρασί αυτό δίνει την εικόνα ενός ασυμβίβαστου αμπελώνα. Ωρίμασε σε καινούργια βαρέλια γαλλικής δρυός και εμφιαλώθηκε χωρίς διήθηση και φιλτράρισμα. Ενα καλοφτιαγμένο, νεοκοσμίτικο κρασί που προσανατολίζεται στην φιλοσοφία ενός gran vin του Pomerol, ωστόσο υπολείπεται αισθητά της πολυπλοκότητας και της φινέτσας του Verite La Muse 2013 που μας έβαλε πραγματικά σε σκέψεις. Αλκοόλ 14,5%

Τιμή: 240-410€

Βαθμολογία: 94/100

ΠΗΓΗ