Με τα Waitrose και τα Aldi να έχουν κυκλοφορήσει μια σειρά από μισά μπουκάλια, η τάση κερδίζει δυναμική στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ο γίγαντας των σούπερ μάρκετ Tesco αποκαλύπτει τη δική του σειρά αυτή την εβδομάδα.

Ανταποκρινόμενοι σε μια επιθυμία των καταναλωτών για μικρότερα μπουκάλια, προκειμένου να μειώσουν τα απόβλητα και να περιορίσουν την κατανάλωση στα μέσα της εβδομάδας, η Tesco θα κυκλοφορήσει μια σειρά από φιάλες 375mλ (half bottles) και φιάλες 500ml αυτήν την εβδομάδα.

“Βλέπουμε την αύξηση του αριθμού των αγοραστών που επιθυμούν να απολαύσουν μικρότερη ποσότητα κρασιού μέσα στην εβδομάδα, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν και ενδεχομένως να σπαταλήσουν ένα στανταρ μέγεθος μπουκαλιού”, δήλωσε στη The Mirror η Alexandra Runciman, product developer για κρασί της Tesco.

“Οι Millennials ειδικότερα ανησυχούν περισσότερο για την ποσότητα αλκοόλ που πίνουν, οπότε ελπίζουμε ότι αυτή η νέα σειρά θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν τον έλεγχο της ποσότητας.

“Αυτή η νέα σειρά μικρότερων μπουκαλιών κρασιού θα επιτρέψει επίσης στους πελάτες να μειώσουν τα απόβλητα, δίνοντάς τους με ακρίβεια αυτό που θέλουν”, πρόσθεσε.

Η Tesco πουλάει κρασί μόνο σε τυπική μορφή 750ml και 187,5ml. Οι φιάλες των 375ml. θα κατέχουν το ισοδύναμο τριών ποτηριών κρασιού, ενώ τα μπουκάλια των 500ml θα σερβίρουν τέσσερα, σε σύγκριση με τα τυπικά έξι ποτήρια από τα μπουκάλια των 750ml.

Μεταξύ των οίνων στις νέες μικρότερες μορφές είναι δημοφιλή σερβιρίσματα όπως Sauvignon Blanc από τη Νέα Ζηλανδία και Rioja Reserva.

Το κόστος των 500ml Rioja Reserva είναι £ 6,25 σε σύγκριση με £ 8,50 για την τυπική φιάλη 75cl, οπότε οι πελάτες θα εξοικονομήσουν χρήματα αλλά θα μειώσουν και την ποσότητα του κρασιού που πίνουνε.

Όπως αναφέρθηκε από τη The Mirror, πρόσφατα στοιχεία από τον Nielsen έχουν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι σε πτώση, με τους Βρετανούς να πίνουν ένα λιγότερο αλκοολούχο ποτό κάθε εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Το Waitrose ήταν το πρώτο σούπερ μάρκετ που κυκλοφόρησε τις πρώτες μικρότερου format φιάλες, προσθέτοντας μια συλλογή από μισά μπουκάλια στη σειρά του τον περασμένο Οκτώβριο,συμπεριλαμβανομένης μιας Rioja, μια λευκή Βουργουνδία και ένα Αργεντίνικο Malbec.

Η Aldi μπήκε τον περασμένο μήνα στην μόδα του half bottle, κυκλοφορώντας  μια σειρά από κρασιά 375ml που περιελαμβάνουν ένα ρουμανικό Pinot Noir και ένα Χιλιανό Malbec.

Αναρτήθηκε Πέμπτη, 3 Μάιος 2018, 14:05. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ