Σε αναμόρφωση της συνομοσπονδίας τους προχώρησαν οι Αγρότες, δίδοντας της νέα αίγλη, νέο όνομα νέο λογότυπο και νέο site.
Το site της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ είναι ενημερωτικότατο, φερέγγυο και σύγχρονο.

Μέσα από αυτό ανακοινώνονται οι εξελίξεις στους αγρότες.

Η έδρα της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Αρκαδίας 26, στους Αμπελόκηπους. Οι υπηρεσίες που παρέχει στηρίζονται στη συγκροτημένη Υπηρεσιακή της δομή, που αποτελείται από έμπειρα και ειδικευμένα στελέχη.

Ενώ εμείς παραμένουμε με την βραδυκίνητη και απαρχαιωμένη ΟΜΣΕ, με έδρα στην Λάρισα.

Και το ωραίο είναι αν μιλήσεις με την ΟΜΣΕ ότι θεωρούν τους αγρότες ανοργάνωτους, ενώ τους μελισσοκόμους οργανωμένους.
Και δεν σκεφτόμαστε ότι χάριν των αγροτών συνδικαλιστών έχουμε τις όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις με το αφορολόγητο, με τον ΕΦΚΑ κτλ.
Αντιθέτως στο κομμάτι των επιδοτήσεων που κάθε κλάδος διεκδικεί τα του οίκου του, οι αγρότες είναι έτη φωτός μπροστά.

Σε αυτό το κομμάτι ως γνωστόν η μελισσοκομία δεν ενεργοποιεί καν δικαιώματα, ενώ και και πάρα πολλά απαραίτητα για την δουλειά μας μηχανήματα βρίσκονται εκτός σχεδίων βελτίωσης.
Στο πλαίσιο της απολύτως απαραίτητης στήριξης μόνο και μόνο επειδή η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε και δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση μας προσφέρουν ορισμένα κονδύλια για την στήριξη της Ελληνικής μελισσοκομίας, στην ουσία ψύχουλα μπροστά σε οτι παίρνουν οι αγρότες.
Και εκεί όμως οι άσχετοι της ΟΜΣΕ φρόντισαν τα όποια χρήματα να πηγαίνουν σε δυνατούς μελισσοκόμους με υψηλό εισόδημα, έχοντας έτσι στο ενεργητικό της παγκόσμια πρωτοτυπία.

Δεν περιμένω να ιδρώσει το αφτί τους διαβάζοντας το άρθρο μου ασφαλώς.
Αφενός μεν επειδή το αφτί τους είναι κατεψυγμένο οπότε δεν ιδρώνει με τίποτα και αφετέρου δε επειδή δεν έχουν το διανοητικό επίπεδο να καταλάβουν την άποψη του μέσου η μικρού μελισσοκόμου.

Ωστόσο ενημερώθηκα ότι τον Ιούνιο θα εκδικαστεί η αγωγή για την διαδικασία των εκλογών της ΟΜΣΕ και σύμφωνα με νομικούς κύκλους αυτή θα κερδηθεί αφού στις εκλογές συμμετείχαν Μελισσοκομικοί Σύλλογοι που είχαν κάνει εκλογές χωρίς την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να έστειλαν όσους εκλέκτορες γούσταραν στην ΟΜΣΕ.

Ενημερώνομαι επίσης ότι κύκλοι του ΥΠΑΑΤ θεωρούν πως αν η ΟΜΣΕ βρεθεί ότι έκανε παράτυπες εκλογές και αν το αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν, τότε τυχόν οικονομικές ενισχύσεις που πήγαν προς την ΟΜΣΕ θα ζητηθεί να επιστραφούν αναδρομικά και εντόκως μάλιστα.

Όπως καταλαβαίνετε είναι εξαιρετικά πιθανό να έχουμε τεράστιες εξελίξεις στα συνδικαλιστικά του κλάδου μας τους επόμενους μήνες και να έχουμε και εμείς νέο συνδικαλιστικό φορέα.

Σε ότι με αφορά, δεν διεκδικώ καρέκλες αν και μου έχουν προσφερθεί.
Επιθυμώ να έχω την ιδιότητα του μελισσοκόμου που στον ελεύθερο χρόνο του γράφει άρθρα.
Δεν μπορώ να ξεχάσω ή να χωνέψω την εξωφρενική απόφαση της ΟΜΣΕ να θέσει οικονομικό πλαφόν στην ενίσχυση των πετρελαίων των μελισσοκόμων, υποστηρίζοντας τους ισχυρούς και τους έχοντες.
Αυτή η απόφαση ήταν που με έστρεψε εναντίον της, και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη, αν δεν αποσυρθεί αυτή η διάταξη ώστε η ενίσχυση του πετρελαίου να δίνεται σε όλους τους κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου ανεξαιρέτως.

Melissocosmos  

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link