14.4.2018

Ενεργοποιήσαμε σήμερα μια δική μας ζυγαριά στον κάμπο του Αγρινίου.
Δεν το κάναμε νωρίτερα γιατί δεν υπήρχε λόγος, δεν ερχόντουσαν καλές ποσότητες στην κυψέλη.
Στην περιοχή υπάρχει πολύ πορτοκάλι, αρκετό μανταρίνι και άφθονη χορτονομή, αλλά η ανθοφορία είναι λίγη φέτος.
Τα μελίσσια μπορεί να μην είναι τούμπανα αλλά δεν είναι και άσχημα.
Το μελίσσι της ζυγαριάς πατάει 18 πλαίσια, έχει γόνους και στο πάτωμα και στον εμβρυοθάλαμο και ζυγίζει κάτι περισσότερο από 32 κιλά αυτή τη στιγμή.
Ο στόχος μου δεν είναι να πάρω μέλι στην πορτοκαλιά φέτος, δεν έχω ψευδαισθήσεις, αλλά θέλω να γίνουν δυνατά και παραγωγικά τα μελίσσια για τον έλατο.

Ο έλατος που λόγω ζέστης και καλοκαιρίας θα πρωιμήσει φέτος και αν δεν έχουμε καθημερινές μπόρες θα παει καλά αφού το μικρόβιο είναι σε καλή φάση.
Χτες οι μέλισσες έψαχναν τα ελάτια χωρίς βέβαια να συλλέγουν, αλλά έχει και αυτό την αξία του καθώς αρχίζει να προσελκύει τις μέλισσες οι οποίες τον μυρίζουν.
Θεωρώ ότι ο έλατος φέτος θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, όμως σε γενικές γραμμές τα μελίσσια σε Άρτα και Αιτωλοακαρνανία δεν είναι δυνατά και δύσκολα θα μπορέσουν να συλλέξουν έλατο.
Αυτή είναι η προσπάθεια μου λοιπόν, να δημιουργήσω δυνατά μελίσσια χωρίς να χρειάζεται να ενώσω.

Η ζυγαριά σήμερα τοποθετήθηκε στο μελίσσι στις 10.00 το πρωί, και επειδή αρκετός πληθυσμός βρίσκονταν έξω στην βοσκή ήταν αναμενόμενη μια σχετική άνοδος όταν το βράδυ θα έμπαινε όλος ο πληθυσμός στις κυψέλες.
Σήμερα λοιπόν πήραμε…

Άνοδο 394 γραμμάρια.
Η θερμοκρασία ήταν υψηλή, ενώ το απόγευμα είχε ψιλή συννεφιά.
Το υγρασιόμετρο της συγκεκριμένης ζυγαριάς δεν λειτουργεί σωστά οπότε μην το λαμβάνετε υπόψιν.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link