Συνάδελφοι λυπάμαι που κάνω αυτή την ανάρτηση σήμερα και μακάρι να διαψευστεί για το καλό όλων και το δικό μου.

Θα μιλήσω κυρίως για την κατάσταση που επικρατεί στα μέρη μου, όμως πιστεύω ότι λίγο ή πολύ κάπως έτσι είναι η κατάσταση στις περισσότερες περιοχές που υπάρχουν πορτοκαλιές με εξαίρεση το Άργος.

Αύξηση βάρους 500 και 1000 γραμμαρίων στην πορτοκαλιά είναι ασήμαντα μεγέθη.
Στην περιοχή μου η πορτοκαλιά έχει να δώσει μέλι από το 2013.
Αν δει κανείς τα δεδομένα που δημοσίευα τότε, ήταν θερμοκρασίες το βράδυ 23C και υγρασίας περίπου 60% με νοτιάδες.

Αν και οι πορτοκαλιές δεν έχουν ανοίξει σε μεγάλο ποσοστό, ή θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες πάλι αυτό δεν μπορεί να μας παρηγορήσει καθώς αναμένουμε αντίξοες καιρικές συνθήκες με αέρα.
Η δε ανθοφορία είναι λίγη και αδύναμη.

Με λίγα λόγια εύχομαι ο Θεός να με βγάλει ψεύτη αλλά μέλι με τέτοιες συνθήκες δεν έχουμε πάρει ποτέ στην πορτοκαλιά.
Να πω ακόμα ότι το πανηγύρι της ανθοφορίας της πορτοκαλιάς θα κρατήσει μέχρι 30 Απριλίου περίπου, η ανθοφορία μετά από αυτή την ημερομηνία θα είναι φθίνουσα και δεν θα είναι σε θέση να δώσει μέλι.

Για την ιστορία θα πω ότι το 2014 και το 2015 η πορτοκαλιά έδωσε άνοδο μέχρι και 1.500 γραμμάρια την ημέρα για μερικές ημέρες αλλά μέλι δεν πήραμε αφού τα μελίσσια τρώνε πολύ μεγάλες ποσότητες αυτή την εποχή.
Γι αυτό είπα προηγουμένως ότι αυξήσεις έως 1 κιλό την ημέρα είναι ασήμαντες αυτή την εποχή.

Βλέπω λοιπόν εξαιρετικά δύσκολο να πάρουμε μέλι πορτοκαλιάς το 2017 όπως διαμορφώνονται οι καιρικές συνθήκες πράγμα που σημαίνει ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά επίκειται πικρή φόλα από το μέτωπο της πορτοκαλιάς.
Οι μελισσοκόμοι από τώρα καλά θα κάνουν να είναι έτοιμοι μετά το πέρας της πορτοκαλιάς να μεταφέρουν τα μελίσσια τους σε άλλες νομές.

Melissocosmos

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link