Ο Ανδρέας Παπανδρέου ο νεώτερος μπορεί να προέρχεται από πολιτική οικογένεια, αλλά είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις παιδιών που δεν θέλουν ν’ ακολουθήσουν την οικογενειακή παράδοση.

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου έχει σπουδάσει κοινωνιολογία, αλλά ως ανήσυχο πνεύμα το πήγε ένα βήμα παραπέρα και πλέον όχι μόνο ασχολείται με τον βελονισμό, αλλά διδάσκει μελισσοβελονισμό στην Κρήτη που μένει μόνιμα.

Σύμφωνα με το Secret, εκτός από τον βελονισμό διοργανώνει και εκδρομές με ιστιοφόρο όπου αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του.

Η αγάπη του για τα ταξίδια και την Ελλάδα είναι γνωστή και μεγάλη και γι’ αυτό τον λόγο δημιούργησε μια ομάδα, η οποία έχει δική της ιστοσελίδα και αποτελείται από νέους ανθρώπους που εργάζονται στη θάλασσα και αναλαμβάνουν κρουαζιέρες με ιστιοπλοϊκό σε νησιά των Κυκλάδων.

Ο μελισσοβελονισμός εντάσσεται στην ευρύτερη μελισσοθεραπείαakadimia.gr/μελισσοθεραπεία στην οποία χρησιμοποιούνται διάφορα παράγωγα από τη διαδικασία παραγωγής μελιού –μέλι, γύρη, μελισσόψωμο, πρόπολη, βασιλικός πολτός– και ασκείται ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και στην Κίνα.

Στο μελισσοβελονισμό χρησιμοποιείται το δηλητήριο της μέλισσας που αποτελείται από δύο μέρη, ένα όξινο και ένα αλκαλικό, τα οποία αναμιγνύονται την στιγμή του τσιμπήματος και εισέρχονται στο σώμα στο σημεία του πόνου ή σε βελονιστικά σημεία και μεσημβρινούς προκειμένου να είναι η θεραπεία πιο αποτελεσματική. Το κεντρί περιέχει .01 μικρογραμμάριο δηλητήριο.

Το δηλητήριο της μέλισσας είναι αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριδιακό και αναλγητικό, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό και βελτιώνει τη διαπερατότητα των αγγείων.

Είναι 60 φορές πιο δραστικό από την υδροκορτιζόνη γιατί περιέχει το πεπτίδιο MCD και έχει τη μοναδική ικανότητα να δημιουργεί νέα αγγεία.

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διάφορων παθήσεων, ιδιαίτερα σε αρθρίτιδες διαφόρων τύπων, ισχιαλγίες, τενοντίτιδες, για τη θεραπεία άσθματος, συνδρόμου χρόνιας κόπωσης, για την επούλωση ουλών και εκζέματος αλλά και μολύνσεις από ιούς.

Οι ισχυρισμοί για ευεργετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και αυτοάνοσα δεν έχουν επιβεβαιωθεί κλινικά από αρκετές μελέτες.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο μελισσοβελονισμός αντενδείκνυται, όπως σε ασταθείς ψυχιατρικές καταστάσεις, σε υπερθυρεοειδισμό ή Hashimoto, στη φυματίωση και την κίρρωση ήπατος, όταν υπάρχει έντονο άγχος ή φόβος για τη μέλισσα, διαβήτης και φυσικά στην περίπτωση που υπάρχει αλλεργία.

ΠΗΓΗ
https://www.tribune.gr/

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link