Πριν λίγο καιρό μιλούσα με μια εταιρεία σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα που υπάρχουν στις μέρες μας και πως αυτά όλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας.
Οφείλω εδώ να πω όμως ότι αυτού του είδους οι συζητήσεις πρέπει να γίνονται από την ΟΜΣΕ και τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να πάρουν ένα δεδομένο και να το κάνουν πράξη.
Επειδή όλοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται παρά για την καρέκλα τους, δεν δουλεύουν ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε οι εταιρείες αρχίζουν να ψάχνονται διαφορετικά και να μιλάνε με Blogs και με μελισσοκόμους προκειμένου να βγάλουν καμιά άκρη.
Μου λένε λοιπόν, ότι σήμερα έχουμε την δυνατότητα να βγάλουμε σακουλάκια τα οποία όταν έρθουν σε επαφή με το νερό να διαλύονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Που θα μπορούσε κάτι τέτοιο όμως να βοηθήσει την μελισσοκομία;
Ρώτησα από τι υλικό γίνονται αυτά τα σακουλάκια και μου είπαν από φυτικό.
Ζήτησα να δω ορισμένα και πράγματι χτες έλαβα μερικά με το ταχυδρομείο και τα δοκίμασα.
Αρχικά η υφή τους είναι σαν πλαστική.
Όταν τους ρίχνεις λίγο νερό αρχίζουν να λιώνουν και μέσα σε 5 λεπτά έχουν εξαφανιστεί.
Η άποψη μου είναι και την είπα στην εταιρεία η εξής.
Έχω παρατηρήσει ότι οι σακούλες των μελισσοτροφών όπου κυρίως ξεχειμωνιάζουν τα μελισσοκομεία κάνουν να μοιάζει το μέρος σαν σκουπιδότοπος.
Οι περισσότεροι μελισσοκόμοι, και ειδικά όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο δεν μπαίνουν στον κόπο να μαζέψουν τις πλαστικές σακούλες.
Σκέφτηκα λοιπόν δυο λύσεις σχετικά με αυτές τις τροφές.
Εφόσον η σύνθεση τους είναι φυτικής προέλευσης, αν μπορούμε να κάνουμε σακούλα από σόγια και εντός αυτής να βάλουμε μελισσοτροφή ενδεχομένως να μπορούσαν να την καταναλώσουν οι μέλισσες μαζί με την τροφή και να τους κάνει και καλό.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορεί όταν το σακουλάκι βγει από την κυψέλη και εφόσον ο μελισσοκόμος δεν το μαζέψει, να εξαφανιστεί την ίδια ημέρα με την νυχτερινή δροσιά. ή με μιά βροχή
Έτσι γλιτώνουμε την ρύπανση και τις πλαστικές σακούλες.
Τονίζω ότι το σακουλάκι αυτό δεν είναι βιοδιασπώμενο δεν είναι οξυδιασπώμενο.
Απλά λιώνει με το νερό, γίνεται από φυτά είναι σαν να λιώσει ένα φυτό στην φύση, δεν μολύνει, δεν βλάπτει τους άλλους φυτικούς ή ζωικούς οργανισμούς.

Ξέρω όμως επειδή στην ομάδα μας στο Facebook έχω βάλει σε συζήτηση το θέμα ότι κάποιοι μελισσοκόμοι δεν το θέλουν.
Δεν μπορώ να είμαι ευγενικός λοιπόν εδώ.
Ο Έλληνας σήμερα είναι ανατολίτης μπουνταλάς.
Το αρχαίο και πάνσοφο DNA του έχει αλλοιωθεί στους αιώνες που πέρασαν.
Προτιμά τα πλαστικά σακουλάκια από τα φυτικά, θεωρώντας ότι το σωστό δεν είναι να πάμε σε φυτικά σακουλάκια αλλά να μαζευτούν από τα μελισσοκομεία τα πλαστικά σακουλάκια.
Δεν σκέφτεται ότι κι αν μαζευτούν και πάνε στις χωματερές πάλι θα μολύνουν το περιβάλλον.
Αν μαζευτούν και καούν εκεί και αν θα μολύνουν το περιβάλλον.
Από την άλλη όμως του Έλληνα αν του μιλήσεις για πλαστική κυψέλη τότε γίνεται οικολόγος ζητώντας την ξύλινη για να μην μολυνθούν τα βουνά από τις πλαστικές δήθεν.
Πιας το αβγό και κούρευτο δηλαδή.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ο Έλληνας δεν θέλει να ξεβολευτεί, θέλει να παραμένει σε αυτά που έχει.
Ευτυχώς όμως υπάρχουν προοδευτικοί άνθρωποι που σιγά σιγά φέρνουν το νέο.
Διαφορετικά θα ασκούσαμε ακόμα μελισσοκομία σε κουβέλια, φλασκιά και κοφίνια (πολλοί άλλωστε την ασκούν ακόμα έτσι).
Η Ελλάδα  εξάλλου ήταν από τις τελευταίες χώρες της τότε ΕΟΚ που υιοθέτησε τις λεγόμενες Ευρωπαϊκού τύπου κυψέλες, αν και δεν ήταν Ευρωπαϊκού τύπου και μας ήρθαν από το σχέδιο Μάρσαλ των ΗΠΑ.
Αλλά πέραν των Ελλήνων γνωρίζω πολύ καλά ότι το Blog το παρακολουθούν μελισσοκόμοι και ερευνητές από πολλές χώρες του κόσμου.
Και έχουν δείξει μέσω αυτού έντονο ενδιαφέρον για Ελληνικές ευρεσιτεχνίες ζητώντας πολλές φορές και την αποκλειστικότητα από τις εταιρείες, έχω σε γνώση μου τουλάχιστον δυο τέτοιες περιπτώσεις έως τώρα.
Προχθές είχα και άλλη επικοινωνία από την Νέα Ζηλανδία.
Συνεπώς, είναι πολύ πιθανόν εμείς εδώ να μείνουμε με την μιζέρια μας, και άλλοι να πάρουν τις Ελληνικές ιδέες για μια ακόμα φορά.

Δείτε τα σχετικά βίντεο και πως μέσα σε 5 λεπτά εξαφανίζονται αυτά τα σακουλάκια.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link