Η κυνοφιλική οικογένειά του ΟΚΑΔΕ, αλλά και όλης της οργανωμένης κυνοφιλίας μπορεί να νοιώθει μόνο υπερηφάνεια.
Δεν έχουν περάσει ούτε 30 χρόνια και η Ελληνική κυνοφιλία δίκαια έχει φτάσει και ξεπεράσει κυνοφιλικά χώρες με ιστορία πολλών περισσότερων δεκαετιών.

Η Ιταλία και η Γαλλία με 60 εκατομμύρια πληθυσμού, με χιλιάδες γεννήσεις παραπάνω σκύλων και η Ελλάδα κατάφερε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της FCI και όχι προσωπικές θεωρίες του καθενός, να είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη σε διεξαγωγή διεθνών αγώνων. Αν λοιπόν εύκολα αναλογιστεί κάποιος την πληθυσμιακή αναλογία που συνεπάγεται και λιγότερες γεννήσεις σκύλων, εν μέσω οικονομικής μάλιστα κρίσης αυτό αποδεικνύει την τεράστια θετική κυνοφιλική δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια .

Πλέον Ελληνικής εκτροφής Σέττερ και Πόιντερ επιλέγονται να λαμβάνουν μέρος σε ξένες Εθνικές ( λόγω ξένης ιδιοκτησίας) με αποκορύφωμα την επιλογή στην Εθνική Ιταλίας Μεγάλης Έρευνας το θηλυκό Σέττερ Lola με κυναγωγό τον κ Simeons που είχε ανακηρυχθεί νικήτρια του Ελληνικού Derby πριν δύο χρόνια.
Στο Πρακτικό κυνήγι, το Τρόπαιο Πολυκανδριώτη πλέον, θεωρείται ένα τουρνουά που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, αφού μαζί με το Saladini Pilastri είναι παράγοντες που καθορίζουν τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού βουνού.
Μετά λοιπόν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βουνού που μας χάρισε δύο Πανευρωπαϊκούς τίτλους με Πόιντερ Ελληνικής εκτροφής , ήρθε η ώρα του κάμπου.

Σε ένα από τα δυσκολότερα για τους σκύλους μας τερέν λόγω των λαγών στη Γαλλία, τα Ελληνικά Σέττερ και Πόιντερ πήγαν και νίκησαν. Οι κυναγωγοί μας κύριοι Γονιδάκης, Μανωλάκης, Μαυρίδης, Αποστολάκος, Παχής και Κανίδης μαζί με τους ιδιοκτήτες τους πίστεψαν τους σκύλους τους και έφεραν στην χώρα μας τρείς τίτλους με Σέττερ και Πόιντερ Ελληνικής εκτροφής και πολλά αποτελέσματα.
Αναπληρώτρια Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ποιντερ Μεγάλης Ερευνας η Zara de la Palmosa με κυναγωγό τον κ Γονιδάκη και ιδιοκτήτη τον κ Κλωνάρη,
Αναπληρώτρια Πρωταθλήτρια Ευρώπης Έρευνας Κυνηγίου Σεττερ η Vera με κυναγωγό τον κ Κανίδη και ιδιοκτήτες τους κ Βαθρακοκοίλη και Σιδέρη,
Αναπληρωτής Πρωταθλητής Ευρώπης ο Kavadias Omiros με κυναγωγό τον κ Παχή και ιδιοκτήτη τον κ Καβαδία. Επίσης στην Μεγάλη Έρευνα Σέττερ ο Gaston με κυναγωγό τον κ Μαυρίδη και ιδιοκτήτες τους κυρίους Ζαδέ – Βυθούλκα και Donald Duda με κυναγωγό τον κ Γονιδάκη και ιδιοκτήτες τους κυρίους Στίλο – Κλωνάρη βαθμολογήθηκαν με εξαίρετος κατακτώντας την 3η και 5η θέση αντίστοιχα, τέλος με ΠΚ βαθμολογήθηκε ο Mambo με κυναγωγό τον κ Γονιδάκη και ιδιοκτήτη τον κ Κλωνάρη. Στην Μεγάλη Έρευνα Πόιντερ στην βαθμολογία με Εξαίρετος είχαμε την Guan della Anthousa με κυναγωγό τον κ Αποστολάκο και ιδιοκτήτη τον κ Χρήστου που κατέκτησε την 4η θέση.

Από εμάς σαν Δ.Σ ένα μεγάλο μπράβο σε κυναγωγούς που κοιτάνε στα μάτια τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους , ιδιοκτήτες, εκτροφείς, κριτές, αλλά και σε όλα τα μέλη κυνόφιλους κυνηγούς, γιατί όσο αφορά την χώρα μας κυνοφιλία και κυνήγι είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Και ενώ το ταξίδι της οργανωμένης κυνοφιλίας και η αναζήτηση του καλού σκύλου δεν σταματάει ποτέ και οι πιο δύσπιστοι μέσα τους γνωρίζουν ότι η Ελληνική κυνοφιλία δεν χρειάζεται να ανέβει σε κανένα βαγόνι ξένου τρένου γιατί έχει το δικό της και αποδεικνύεται Υπερταχεία!!

 www.okade.gr

ΠΗΓΗ