Με επιστολη του ο πρόεδρος της Ν.Ε.ΟΝΝΕΔ Ν.ΗΛΕΙΑΣ και νέος αγρότης,  Ιωάννης Α. Αλεξόπουλος ζητάει την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τους πυρόπληκτους αγρότες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του ‘17 και  άμεση καταγραφή και άμεση αποζημίωση.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Σαν πρόεδρος της Ν.Ε.ΟΝΝΕΔ Ν.ΗΛΕΙΑΣ και σαν Νέος Αγρότης, θεωρώ χρέος μου να σας ενημερώσω πως ζητάμε την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για τις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Ηλείας, και συγκεκριμένα για τα χωριά Ανάλυψη, Περιστέρι, και Δαφνιοτισα του Δήμου Ηλιδος από τις καταστροφικές πυρκαγιές από τον Αύγουστο του ’17.
Είναι απαράδεκτο να έχουν περάσει ΕΞΙ ολόκληροι μήνες, και ο ΕΛΓΑ να παραμένει άφαντος απέναντι στους Έλληνες αγρότες οι περιουσίες των οποίων έχουν καταστραφεί.
Είναι μια περίοδος στην οποία είναι αναγκαίο να γίνουνε κάποιες εργασίες πάνω στα ελαιόδεντρα τα οποία υποστεί ζημίες από τις πυρκαγιές, έτσι ώστε να επανέλθουν και πάλι σε παραγωγικό στάδιο. Αυτό όμως καθίσταται αδύνατο, διότι ακόμα δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι καταγραφές των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και έτσι δεν έχουν προχωρήσει και στην αποζημίωση των Ελλήνων αγροτών για τις καταστροφές αυτές.
Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι Έλληνες αγρότες να μένουνε απλοί παρατηρητές μπροστά στην καταστροφή που υπέστησαν οι περιουσίες τους.
Αιτούμαστε λοιπόν, την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ. Να γίνουν η  καταγραφές των ζημιών καθώς και να προβούν άμεσα στις απαραίτητες αποζημιώσεις.
Δεν μπορούμε να ζητάμε ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα όταν αφήνουμε έρμαιο τους Έλληνες αγρότες και την Ελληνική αγροτική οικογένεια.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Α. Αλεξόπουλος
Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ν. Ηλείας

The post Επιστολή Αλεξόπουλου στον Αποστόλου appeared first on Agrotes.eu.

Source link