ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .”Δεν πρέπει να χάσουμε την τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται εκ νέου να την κρατήσει όρθια”, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως είπε, για το συγκεκριμένο θέμα η ελληνική κυβέρνηση έχει “τεντώσει” τη συνδεδεμένη ενίσχυση που δίνει το ΥΠΑΑΤ και διαμορφώνεται σε 72 ευρώ/στρέμμα» και σημείωσε ότι η εξόφληση των τευτλοπαραγωγών, για την ποσότητα που έδωσαν το 2017, με το ποσό να ανέρχεται στα 6,2 εκατ. ευρώ “είναι θέμα ημερών”.

Στο μεταξύ, απευθυνόμενος σε όσους διαμαρτύρονται για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα, συνέστησε σε αγρότες και κτηνοτρόφους να δημιουργήσουν ισχυρές ομάδες παραγωγών, για να έχουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ. Σχετικά με το ΑΤΑΚ και την υποχρεωτική αναγραφή του στις δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών, προκειμένου να λαμβάνουν επιδοτήσεις, μεταξύ άλλων, τόνισε, ότι “εάν δεν το κάνουμε, υπάρχει ο κίνδυνος αμελλητί να χαρακτηριστούμε ότι βλάπτουμε το δημόσιο συμφέρον”. Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι για φέτος οι αγρότες έχουν την υποχρέωση να τον προσκομίσουν μέχρι την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ της επόμενης χρονιάς, με ταυτόχρονη προσκόμιση συμβολαίου μίσθωσης τετραετούς διάρκεια.
ΓΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
“Θα αποζημιωθεί και θα καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών της Β. Ελλάδας”, είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε δηλώσεις τους, μετά από σύσκεψη που έγινε, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κ. Μακεδονίας, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Πάντως, ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, Χρήστος Γιαννακάκης, μέλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων, που συμμετείχε στη σύσκεψη, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους ροδακινοπαραγωγούς της Β. Ελλάδας.”Είδα επιφυλακτικό τον κ. Δραγασάκη σχετικά με το ζήτημα της εισοδηματικής στήριξης των ροδακινοπαραγωγών Β. Ελλάδα για απώλεια εισοδήματός τους από την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο. Εμείς θα επιμείνουμε. Θα ζητήσουμε νέα συνάντηση μαζί με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης και στην Αθήνα, ώστε να του αναπτύξουμε πιο λεπτομερειακά και με επιχειρήματα το συγκεκριμένο θέμα και τις θέσεις μας”.
eleftheria.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link