Παραδίδονται σε ξενοδοχεία της πόλης του Ηρακλείου, οι πρώτοι κάδοι του προγράμματος συλλογής υπολειμμάτων τροφίμων, που θα επεξεργάζονται και θα μετατρέπονται σε ζωοτροφές, το οποίο υλοποιείται από τον ΕΣΔΑΚ με τη συνεργασία του ΤΕΙ Κρήτης, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου.

Στόχος, σε αυτή τη φάση, είναι να γίνει στα τέλη Νοεμβρίου η πρώτη συλλογή, να μετρηθεί η καθαρότητα των υπολειμμάτων, να γίνουν οι δοκιμές της διαδικασίας συγκέντρωσης, οι αναλύσεις των δειγμάτων και οι γενικότερες μετρήσεις των ποσοτικών στοιχείων.
Όλες οι λεπτομέρειες αυτής της φάσης του προγράμματος, παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΕΣΔΑΚ, με την συμμετοχή των υπευθύνων των ξενοδοχείων και του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, Χάρης Μαμουλάκης, τόνισε: «Βήμα – βήμα, υλοποιούμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, ένα από τα πιο πρωτοποριακά προγράμματα που υπάρχουν στον τομέα της κυκλικής οικονομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, και με την παράδοση των ειδικών αυτών κάδων περνάμε πλέον στη φάση των δοκιμών και των ποιοτικών αναλύσεων των τροφικών υπολειμμάτων των ξενοδοχείων».
Το πρόγραμμα «Τροφή από Τρόφιμα – Food for Feed», έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης διεργασίας παραγωγής ζωοτροφών από τα υπολείμματα τροφίμων (κουζίνας και τραπεζαρίας), χώρων μαζικής εστίασης, κυρίως ξενοδοχείων και εστιατορίων, που ήδη εφαρμόζουν σύστημα διαλογής στην πηγή ή θα επιθυμούσαν να εφαρμόσουν στο άμεσο μέλλον.

ert.gr

The post Ζωοτροφές από υπολείμματα τροφίμων ξενοδοχείων της Κρήτης appeared first on Agrotes.eu.

Source link