Περιοχή:Martinborough/Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία:Pinot Noir

Τα μοσχεύματα που αποτέλεσαν την βάση για τα κλήματα Pinot Noir του Ata Rangi, λέγεται ότι ήρθαν από το το θρυλικό DRC. Οι αμπελώνες αυτοί οι οποίοι περιλαμβάνουν κλήματα πάνω από 30 χρονών, προσφέρουν ψηλής ποιότητας σταφύλια Pinot Noir, τα οποία οινοποιούνται και το κρασί ωριμάζει για 11-12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, εκ των οποίων 35% είναι καινούρια. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Το 2013 ήταν ένα “αστρικό” vintage για το Pinot Noir στο Martinborough, όπως αναφέρει το οινοποιείο στην σελίδα του. Η ζεστή περίοδος ανάπτυξης ακολουθούμενη από ένα δροσερό, φθινόπωρο έδωσε καρπούς σε απόλυτα παρθένα κατάσταση κατά τον χρόνο συλλογής. Μόνο τα παλαιότερα και πιο σεβαστά αγροτεμάχια χρησιμοποιούνται σε αυτό, το premium Pinot Noir. Ο θρυλικός κλώνος Abel, που φέρεται να έχει μεταφερθεί από την Βουργουνδία στα τέλη της δεκαετίας του ’70, αποτελεί το 40% του μείγματος. Αυτό το κρασί είναι το αποκορύφωμα μιας εξαιρετικής εποχής, της ηλικίας του αμπελιού και της απαράμιλλης προσοχής στη λεπτομέρεια αμπελώνων και οινοποιείων.

Πράγματι το Ata Rangi Pinot Noir 2013, είναι ένα εξαιρετικό Pinot που σε προιδεάζει με την υπέροχη μύτη του όπου αποκαλύπτει δελεαστικά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, βατόμουρου, γλυκόριζας, εξωτικών μπαχαρικών, καπνού, βιολέτας και σανταλόξυλου. Η συνέχεια είναι συναρπαστική και στον ουρανίσκο όπου διαθέτει ένταση, ζωντάνια και τρομερή ακρίβεια, ζουμερά φρούτα, λεπτές, ποιοτικές τανίνες και μεταξένια υφή. Ένα απόλυτα ισορροπημένο και φινετσάτο κρασί που μπορεί να συναρπάζει για τα επόμενα 10-12 χρόνια. Για μεγαλύτερη απόλαυση σερβίρετε 15-17°C, Αλκοόλ 13,5%

Συνδυάστε το με Coq au vin, carpaccio μόσχου, ψητό χοιρινό με μάραθο, γαλοπούλα στον φούρνο, φιλέτο τόνου.

Τιμή: 50€

Βαθμολογία: 94/100

ΠΗΓΗ