Τον διεπαγγελματικό της χαρακτήρα κινδυνεύει να χάσει η Εθνική Διεπαγγελματική οργάνωση Κρέατος, αφού οι σύνδεσμοι που εκπροσωπούν τις βιομηχανίες επεξεργασίας κρέατος (ΣΕΒΕΚ) και τα κρεοπωλεία (ΠΟΚΚ) ανά την Ελλάδα αποχώρησαν.

Η απόφαση των βιομηχάνων του κρέατος έγινε γνωστή με την ανακοίνωση που δημοσίευσαν και αφορούσε την εκλογή νέου προέδρου.

Η εξέλιξη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της Διεπαγγελματικής αφού πλέον στην σύνθεση της παραμένει μόνο ο ΣΕΚ, οι εισαγωγείς κρέατος, δηλαδή η Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων Αντιπροσώπων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Σφαγείων – Κρέατος και η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕΚ βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην αποχώρηση του συνδέσμου είναι το γεγονός ότι δεν εφαρμόζονταν βασικές αρχές λογιστικής στα οικονομικά της οργάνωσης και εξαιτίας της υπερεκπροσώπησης ενός εκ ων πέντε κλάδων που απαρτίζουν τη σύνθεση της Διεπαγγελματικής Κρέατος.

Αναλυτικά  ο ΣΕΒΕΚ αναφέρει: «Η γενική συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα την αποχώρηση του Συνδέσμου από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος – ΕΔΟΚ, ως αποτέλεσμα της πλημμελούς λειτουργίας των οργάνων της (Δ.Σ και Γ.Σ) και της συνεπαγόμενης ασύμμετρης πληροφόρησης εντός της Οργάνωσης, της μη εφαρμογής βασικών αρχών της λογιστικής στα οικονομικά της και στην παρουσίαση αυτών, και ιδίως στην απώλεια του Διεπαγγελματικού της χαρακτήρα, αφενός λόγω της σκοπούμενης υπερεκπροσώπησης ενός εκ των πέντε κλάδων δραστηριότητας και αφετέρου της δεδηλωμένης αποχώρησης του ενός εκ των τεσσάρων εναπομεινάντων Μελών (Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών – Π.Ο.Κ.Κ.)».

agro24.gr

The post Κρεοπώλες και βιομήχανοι αποχώρησαν από τη Διεπαγγελματική Κρέατος appeared first on Agrotes.eu.

Source link