Η έκθεση ProWein 2018 καλωσόρισε  60.000 επισκεπτες στο Ντίσελντορφ σπάζοντας κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Η διεθνής εμπορική έκθεση που πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 20 Μαρτίου, υποδέχτηκε επίσης 6.870 εκθέτες από 64 χώρες. Ο αριθμός αυξήθηκε σε σχέση με πέρσι που  παρευρέθησαν 6.615 εκθέτες από 62 έθνη.

Σχολιάζοντας τα ρεκόρ, ο Hans Werner Reinhard, διευθύνων σύμβουλος στο Messe Düsseldorf, δήλωσε: «Όποιος έχει κάνει το πάθος τους για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά επάγγελμα, απλά δεν μπορεί να αντέξει να χάσει την ProWein στο Ντίσελντορφ».

Ένας στους δύο επισκέπτες της ProWein ήρθε από το εξωτερικό, σε σύνολο 113 χωρών συνολικά. Ένας στους δύο επισκέπτες δήλωσε επίσης ότι βρήκε νέους προμηθευτές για τα προϊόντα του, ενώ περίπου το 95% δήλωσε ότι πέτυχε πλήρως τους στόχους του στην έκθεση.

Διαβάστε σχετικά: Οινικές ανακαλύψεις στην Prowein 2018

Μεταξύ των κορυφαίων εκθεσιακών χωρών ήταν η Ιταλία με 1.700 εκθέτες, η Γαλλία με 1.550 εκθέτες και η Γερμανία με 990 εκθέτες, καθώς και 700 εκθέτες από τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Monika Reule, γενικός Διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οίνου (DWI), δήλωσε: “Στη φετινή εμπορική έκθεση ProWein, οι επισκέπτες από την Γερμανία αλλά και το εξωτερικό έδειξαν μεγάλο  ενδιαφέρον για κρασιά από γερμανικές αμπελουργικές περιοχές. Ειδικά τα ελαφρύτερα αλλά εξαιρετικά εκλεπτυσμένα λευκά κρασιά της σοδειάς του 2017 έγιναν αποδεκτά πολύ καλά αφού ταιριάζουν με τις σύγχρονες γευστικές προτιμήσεις των  καταναλωτών. “

Το τμήμα Spirits της ProWein φιλοξένησε 400 εκθέτες από 30 χώρες και περιείχε προϊόντα όπως brandies, ουίσκι, Cognac, Scotch, grappa και cachaça.

Σχολιάζοντας την επικέντρωση της ProWein  στα crafts , ο Marius Berlemann, διευθυντής της ProWein, δήλωσε:” Η νέα μας προσφορά έγινε αποδεκτή εξαιρετικά καλά από το κοινό. Αυτό δείχνει ότι εντοπίζουμε τον παλμό της αγοράς  και έχουμε καταφέρει να τοποθετήσουμε το θέμα των crafts στο σωστό σημείο. Προσβλέπουμε  στην περαιτέρω επέκταση της ιδέας “.

Περίπου 500 εκδηλώσεις και οινικές δοκιμές διοργανώθηκαν σε εκθεσιακούς χώρους σε θέματα όπως η σαμπάνια, τα αλκοολούχα ποτά, τα βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά, η ωριμότητα και το δυναμικό, οι συνδυασμοί τροφίμων και κρασιών καθώς και θέματα μάρκετινγκ και εφοδιασμού που σχετίζονται με το λιανικό εμπόριο .

Στη συνέχεια, στην ατζέντα ProWein βρίσκεται η ProWine Asia, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη στις 24-27 Απριλίου. Η ProWine China θα  πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη από τις 13 έως τις 15 Νοεμβρίου. Η επόμενη  ProWein προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου 2019.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα ίδια … αλλά διαφορετικά της φετινής Prowein!

Αναρτήθηκε Δευτέρα, 2 Απρίλιος 2018, 9:46. Κατηγορία Αρθρα  

ΠΗΓΗ