Θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι και να τα λέμε και αυτά.

Το Nosestat είναι ένα Βουλγάρικο σκεύασμα που στόχο έχει την καταπολέμηση της Νοζεμίασης.
Το Nosestat περιέχει ιώδιο 4,0 g, όξινο μυρμηκικό οξύ 5,0 g, γλυκερίνη, ιώδιο καλίου και μούχλα σε 100 ml.
Τα παρασιτολογικά και κλινικά χαρακτηριστικά του περιγράφονται από τον Κ. Gurgulova, Assoc. Καθηγητής, PhD, Iv. Zhelyazkova, Assoc. Καθηγητής, PhD, R Βουλγαρία και Α. Θρασυβούλου, Καθ., R Ελλάδα.
Το μυρμηκικό οξύ δρα επί των αιτιών της νόσου, με βάση τις αντισηπτικές, κυτταροτοξικές και απολυμαντικές ιδιότητές του. Η επίδρασή του οφείλεται επίσης στην οξείδωση και συρρίκνωση των πρωτεϊνών του αιτιώδους της νόσου και των σπορίων της.
Το μυρμηκικό οξύ είναι εύκολο να οξειδωθεί και διαχωρίζεται σε CO2 και H2O. Η επίδραση των ιόντων υδρογόνου που απελευθερώνονται στην αποσύνθεση του μυρμηκικού οξέος σχετίζεται με διείσδυση διαμέσου της κυτταρικής μεμβράνης και μέσα στα σπόρια, τα οποία προκαλούν νοζεμίαση και επομένως  καταστρέφονται.
Εφαρμόζεται την άνοιξη και το φθινόπωρο εναντίον της νόσου, σε ενήλικες μέλισσες.

Οι κλινικές δοκιμές του Nozestat-solutio έδειξε ότι η αποτελεσματικότητά του κατά της νόσου, υπό τις συνθήκες της Βουλγαρίας, έφθασε το 94,20%. /Κ. Gurgulova, Iv. Zhelyazkova, 2005 /
Οι εξετάσεις για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας κατά της νοζεμίασης στην Ελλάδα έδειξαν ότι το Nozestat-solutio ήταν αποτελεσματικό μέχρι 83% στα Nozema apis και Nozema ceranae. / Α.Θρασυβούλου, 2009 /.

Οδηγίες χρήσης αναγράφονται στο φυλλάδιο του σκευάσματος.
Καθορίζεται σύντομο χρονικό διάστημα / 7 ημέρες / για την εφαρμογή του προϊόντος πριν από την έναρξη της συλλογής μελιού.

Σχόλιο Melissocosmou
Από όσα έχω διαβάσει μέχρι σήμερα κανένα άλλο σκεύασμα δεν είχε τόσο μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας κατά της ασθένειας.
Εφόσον τα ποσοστά των Βουλγάρων μιλάνε για αποτελεσματικότητα 94% και του κυρίου Θρασυβούλου για 83% τότε ουσιαστικά έχουμε έναν θρίαμβο κατά της ασθένειας η οποία κανονικά θα έπρεπε να είχε ήδη νικηθεί.

Επαναλαμβάνω το ΕΦΟΣΟΝ και το ΚΑΝΟΝΙΚΑ όμως.
Γιατί το ότι η ασθένεια δεν νικήθηκε σημαίνει ή ότι οι μελισσοκόμοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, ή ότι αυτά τα νούμερα δεν ισχύουν.

Το πρωτότυπο κείμενο ΕΔΩ 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link