Δύο πτήσεις εβδομαδιαίως και από την 1η Ιουνίου τέσσερις την εβδομάδα

Δημοσίευση:

Η μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης από και προς την Κύπρο, δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης νέων αερογραμμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η τουριστική αύξηση από την Κύπρο, το διάστημα 2013 – 2017 ήταν της τάξης του +73%. Επίσης, η αύξηση το 2017 έναντι του 2016 ήταν στο +14% και το πρώτο δίμηνο του 2018, έναντι του πρώτου διμήνου του 2017, αγγίζει το +17%. Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο διεθνούς αεροπορικής κίνησης, η Κύπρος αποτελεί την 4 χώρα σε ποσοστό ταξιδιωτών προς την Αθήνα (7,5%), με τις τρεις πρώτες να είναι: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ιταλία.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό, είναι ότι το 52% των διακινούμενων επιβατών, είναι Κύπριοι διαμένοντες στο εξωτερικό.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, η νέα Cyprus Airways, που προέκυψε από την πτώχευση της προηγούμενης εταιρείας και την εξαγορά του σήματος από την ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 και μια ακόμη εταιρεία την Charlie, με έδρα την Κύπρο, λειτουργεί σε νέα πρότυπα, με νοικιασμένα αεροσκάφη και έδρα τη Λάρνακα.

Από τις 29 Μαρτίου, λοιπόν, η Cyprus βάζει δύο δρομολόγια την εβδομάδα στο Αθήνα – Λάρνακα (Δευτέρα – Πέμπτη) και από την 1 Ιουνίου, θα τα αυξήσει σε τέσσερα (Παρασκευή – Κυριακή). Θα προσφέρει δύο είδη ναύλων.

Εξάλλου, η εταιρεία σχεδιάζει από τον χειμώνα του 2019 και το καλοκαίρι του 2019 να προσθέσει κι άλλους προορισμούς προς την Ελλάδα, από τη Λάρνακα.

Καταλήγοντας, η εταιρεία συνδέει τη Λάρνακα και με άλλες πόλεις: Ζυρίχη, Μόναχο, Βερόνα, Στουτγάρδη, Αγία Πετρούπολη, Τελ Αβίβ και Βυρηττό. Στόχος του 2018 είναι η εταιρεία να μεταφέρει 200.000 επιβάτες.

ΠΗΓΗ