Κρασί
Like

Ψηλές διακρίσεις για τα Sauvignon Blanc του Κτήματος Άλφα στο Asian Masters 2017

10 Αυγούστου 2017
291 Views
0 Comments
27 seconds read
no-cover

Τρία Sauvignon Blanc του Κτήματος Άλφα βραβεύτηκαν ανάμεσα σε κορυφαία δείγματα sauvignon blanc απ ολόκληρο τον κόσμο, στο Asian Sauvignon Blanc and Riesling Masters 2017, επιβεβαιώνοντας την ποιοτική δουλειά που γίνεται στο icon κτήμα της Φλώρινας.

Πολλοί από τους κριτές έμειναν έκπληκτοι όταν μάθανε την χώρα προέλευσης των κρασιών τα οποία ξεχώρισαν στην τυφλή γευστική δοκιμή. Συγκεκριμένα η Sarah Wong, ανεξάρτητη συγγραφέας κρασιού στο Χονγκ Κονγκ δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα παράγει κορυφαία παραδείγματα Sauvignon Blanc, με επικεφαλής το Alpha Estate στη βόρεια Φλώρινα. Το single vineyard του κτήματος «Kalyva», ένα Sauvignon Blanc 100% που πέρασε από βαρέλι, κέρδισε ένα Master, αφήνοντας μερικούς από τους κριτές εμβρόντητους για την προέλευσή του. Έμεινα έκπληκτη από τα κρασιά από την Ελλάδα … «

Τα κρασιά που βραβεύτηκαν είναι τα:

Alpha Estate Axia Assyrtiko-Sauvignon Blanc 2015 (ασημένιο),

Alpha Estate Sauvignon Blanc 2016 (χάλκινο) και το

Alpha Estate Sauvignon Blanc Fumé Single Vineyard “Kalyva 2015” που πήρε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία του και κατέκτησε τον τίτλο του Master.

Ο διαγωνισμός του οποίου τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις αρχές του μήνα, έγινε στο Καντονέζικο εστιατόριο, Cuisine Cuisine που βρίσκεται στην καρδιά του Tsim Sha Tsui στο Χονγκ Κονγκ στις 26 Ιουνίου. Τα κρασιά δοκιμάστηκαν τυφλά και αξιολογήθηκαν από οκτώ έμπειρους κριτές, όπως κορυφαίοι αγοραστές κρασιού του Χονγκ Κονγκ, εκπαιδευτές και σύμβουλοι οίνου. Τα κρασιά δεν ταξινομήθηκαν ανάλογα με τη χώρα, αλλά με τη ζώνη των τιμών τους, καθώς και με το στιλ – βελανιδιές ή δεξαμενής, τη γλυκύτητά τους (στην περίπτωση των Riesling) και το αν ήταν συνδυασμός ή καθαρή ποικιλιακή έκφραση – για να καταστήσουν τον διαγωνισμό όσο το δυνατόν πιο δίκαιο .

Αναρτήθηκε Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017, 11:33. Κατηγορία Ειδησεις  

Πηγή: http://www.krasiagr.com/psiles-diakriseis-gia-ta-sauvignon-blanc-ktima-alpha-sto-asian-masters-2017/