Γεωργία
Like

Το ισπανικό σύστημα Agroseguro εξετάζεται ως βάση για αποζημιώσεις

10 Σεπτεμβρίου 2017
315 Views
0 Comments
5 seconds read
Το ισπανικό σύστημα Agroseguro εξετάζεται ως βάση για αποζημιώσεις


344B1C2B38205BEBB2CD66CEB045CF6FΤο ισπανικό µοντέλο αγροτικής ασφάλισης παρουσιάστηκε ως ένα επιτυχηµένο µοντέλο διαχείρισης κινδύνου στους υπουργούς Γεωργίας, καθώς προσφέρει την επιλογή ενός µείγµατος δηµοσίας και ιδιωτικής κάλυψης. Η ιδιαιτερότητα του συστήµατος έγκειται στο γεγονός ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες οµαδοποιούνται σε µια οµάδα συνασφάλισης (Agroseguro).

Ο καθορισµός των ασφαλίστρων, το σχέδιο των µοντέλων συµβάσεων και η καταβολή των αποζηµιώσεων εξετάζονται από την Agroseguro. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες δεν µπορούν να ανταγωνιστούν στα προσφερόµενα προϊόντα (ίδιοι καλυπτόµενοι κίνδυνοι, χωρίς αποκλεισµό των αιτούντων) ούτε στα ασφάλιστρα, αλλά µόνο στο κόστος διαχείρισης και στην ποιότητα της υπηρεσίας. Επίσης, αναλαµβάνουν τους κινδύνους στην ίδια αναλογία µε τη συµµετοχή τους στο µετοχικό κεφάλαιο της Agroseguro.

Πηγή: agronews


Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/to-ispaniko-sistima-agroseguro-exetazete-os-vasi-gia-apozimiosis/