Κυνήγι
Like

Μαραθώνιος 2017 (ενημερώνεται…)

13 Νοεμβρίου 2017
283 Views
0 Comments
13 seconds read
Μαραθώνιος 2017 (ενημερώνεται…)

Προετοιμασία

Η αρχή έγινε τον φετινό Ιούνιο, όταν έτρεξα στα 10 χιλιόμετρα στο SNF RUN του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, για το οποίο έμαθα 3-4 εβδομάδες νωρίτερα. Είχα να τρέξω περίπου δύο χρόνια και πρόλαβα να κάνω 2 προπονήσεις μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, 1×5 χιλιόμετρα και 1×8 χιλιόμετρα. Τελικά, η διαδρομή ήταν πολύ εύκολη και βγήκε σε 54 λεπτά.

Για τον Μαραθώνιο ήξερα βέβαια, αλλά νόμιζα ότι δεν προλαβαίνω να κάνω τις απαραίτητες προπονήσεις. Άκουγα ότι αρκετοί έκαναν προπόνηση ένα χρόνο πριν, άλλοι 6 μήνες και το ελάχιστο χρονικό περιθώριο για συμμετοχή, ήταν οι 10 εβδομάδες εντατικής προπόνησης πριν τον Μαραθώνιο.

Ήταν ήδη τέλη Αυγούστου και πήγα για τρέξιμο στο «Πάρκο» όπως το αποκαλώ (ΚΠΙΣΝ), αυτό το διαμάντι Πολιτισμού, που βρίσκεται 12 μόλις λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου. Έτρεξα στον στίβο και άρχισα και πάλι να σκέφτομαι τον Μαραθώνιο. Από τις 23 Ιουνίου που έτρεξα τα 10 χιλιόμετρα, δεν είχα ξανατρέξει ούτε 100 μέτρα. Έτρεξα αν θυμάμαι καλά, μόλις 5 χιλιόμετρα εκείνη την μέρα.

Με το που μπήκε ο Σεπτέμβριος, πήγαινα αραιά και που και έτρεχα, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τελικά ο Σεπτέμβρης τελείωσε με ελάχιστο τρέξιμο και μέγιστη απόσταση 10 χιλιόμετρα για μία μόνο φορά.

Τον Οκτώβριο έβαλα ένα πρόγραμμα, το οποίο τήρησα εν μέρει. Κατάφερα και έτρεξα τη μία εβδομάδα 3×5 χιλιόμετρα και 1×10 χιλιόμετρα. 25 χιλιόμετρα δηλαδή σε μία εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα έτρεξα 1×25 χιλιόμετρα σε 2,5 ώρες και αυτή ήταν και η μεγαλύτερη απόσταση που έτρεξα πριν τον Μαραθώνιο. Ο Οκτώβρης έκλεισε με μία ακόμα εβδομάδα 3×15 χιλιόμετρα, που ήταν και η τελευταία φορά που έτρεξα. Αργότερα, λόγω ενός τραγικού γεγονότος, εγκατέλειψα τις προπονήσεις γιατί δεν είχα καμία όρεξη πλέον.

Τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, συνομίλησα με έναν φίλο ο οποίος θα έτρεχε στο Μαραθώνιο και του δήλωσα ότι δεν θα συμμετάσχω τελικά, γιατί είχα σταματήσει τις προπονήσεις και δεν προλάβαινα πλέον… (συνεχίζεται…)

 

Είχα την ευκαιρία να ζήσω χθες μία υπέροχη εμπειρία, συμμετέχοντας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. 42 χιλιόμετρα δύσκολης, επίπονης διαδρομής που σε αφήνει γεμάτο έντονα συναισθήματα. Θα γράψω περισσότερα τις επόμενες μέρες. Έβαλα και τη μοναδική φωτογραφία που έχω, μη τυχόν και ξεχάσετε τη φάτσα μου. Τα λέμε σε λίγες μέρες πάλι.

Γιώργος Ξανθόπουλος

Πηγή: https://karteri.wordpress.com/2017/11/13/%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-2017/