Η Temasek υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικής συμμετοχής στην Rivulis

Γεωργία

Η Temasek υπέγραψε συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικής συμμετοχής στην Rivulis. Η ολοκλήρωση της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου υπόκειται σε όλες τις απαραίτητες κρατικές άδειες και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Η Temasek, η οποία ιδρύθηκε το 1974, είναι ένας παγκόσμιος όμιλος επενδύσεων με έδρα στη Σιγκαπούρη καικαθαρή αξία χαρτοφυλακίου 214 δισεκατομμύρια δολάρια (USD). Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει σημαντικέςεπενδύσεις στον αγροτικό κλάδο, ενώ παράλληλα δίνει έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη κάτι το οποίο βρίσκεται στον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της Rivulis.

Η Rivulisείναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στην μικροάρδευση εφαρμόζοντας λύσεις έξυπνης άρδευσης και στάγδην άρδευσης για να βοηθήσει τους καλλιεργητές να επιτύχουν υψηλότερες αποδόσεις και ποιότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιωσιμότητα των καλλιεργούμενων εκτάσεων και των φυσικών πόρων. Με την πλέον ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων, η Rivulis ηγείται της υιοθέτησης της μικροάρδευσης παγκοσμίως. Με 2.000 εργαζομένους, 16 εργοστάσια σε 14 χώρες,3 Κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης σε καίριεςαγροτικές περιοχές και 5 Κέντρα Σχεδιασμού παγκοσμίως, η Rivulis έχει επεκτείνει ραγδαία την πρόσβαση της στην αγορά και στους ανά τον κόσμο καλλιεργητές. Η Rivulis αντιπροσωπεύει την επιτυχημένη ενσωμάτωση τεσσάρων κορυφαίων πρωτοπόρων του κλάδου: της Plastro, της T-Systems, της RobertsIrrigation και της Eurodrip.

Ο RichardKlapholz, CEO της Rivulis, σχολίασε: «Με ιδιαίτερη χαρά,καλωσορίζουμε την Temasekσαν βασικό μας μέτοχο. Πρόκειται για έναν επενδυτή με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, που επικεντρώνεται σε επενδύσεις οι οποίες αφορούν σε παγκόσμιες προκλήσεις αειφορίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η μικροάρδευση είναι μια πρωτοπόρα τεχνολογία που προσφέρει τη μόνη βιώσιμη λύση για τη λειψυδρία και την αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν για την διατροφική αλυσίδα παγκοσμίως».

ΟGillonBeck, απερχόμενοςΠρόεδροςτηςRivulis, καιSeniorPartnerτηςFIMIOpportunityFunds, δήλωσε: «ΗεπένδυσητηςTemasekαποτελείένασημαντικόορόσημογιατηRivulis. Είμαστε περήφανοι για όσα έχει καταφέρει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Το Διοικητικό Συμβούλιο, μαζί με τη διοικητική ομάδα έκαναν απίστευτη δουλειά στο να αλλάξουν την εταιρεία. Η ομάδα αυτή έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να δημιουργήσει ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο brand, να επιτύχει ταχύτατη ανάπτυξη, να επεκταθεί σε νέες γεωγραφικές περιοχές και ταυτόχρονα να καινοτομεί με νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το νέο κεφάλαιο της εταιρείας. Ευχαριστούμε πολύ τη  διοικητική ομάδα και όλους τους εργαζόμενους για τις τεράστιες και αδιάκοπες προσπάθειές τους και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία».

###

Σχετικά με την Temasek

Η Temasek είναι ένας παγκόσμιος όμιλος επενδύσεων με έδρα στη Σιγκαπούρη, με καθαρή αξία χαρτοφυλακίου, στις 31 Μαρτίου 2020, 306 δισεκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (US$214b). Οι τρεις ρόλοι της ως Επενδυτής, Ίδρυμα και Διαχειριστής, όπως ορίζονται στο καταστατικό της, διαμορφώνουν το ήθος της Temasek που συνοψίζεται στο “Dowell, Doright, Dogood”.

 

Η επενδυτική στρατηγική της Temasek διαμορφώνεται από δομικές τάσεις όπως η αύξηση της διάρκειας ζωής, της ευημερίας και της βιώσιμης διαβίωσης που οδηγούν σε κοινωνική πρόοδο μέσω τεχνολογικών λύσεων της «οικονομίας διαμοιρασμού»(Sharing Εconomy), έξυπνων συστημάτων και ενός διασυνδεδεμένου κόσμου. Η Temasek αναζητά ενεργά βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων, αξιοποιώντας επενδύσεις και άλλες ευκαιρίες που συμβάλλουν στην επίτευξη ενός καλύτερου, πιο έξυπνου και πιο βιώσιμου κόσμου.

 

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η Temasek διαθέτει παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο και γραφεία σε 8 χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Temasek, επισκεφθείτε τη σελίδα www.temasek.com.sg

Σχετικά με τη Rivulis

Η Rivulis είναι ένας διεθνής πάροχος καινοτόμων λύσεων μικροάρδευσης που προσφέρει το πλέον διευρυμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο στην αγορά, διαθέτοντας τα πιο αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των T-Tape, Ro-Drip, Hydrogol, D5000 PC, Supertif και EurodripEolos και EolosCompact. Ιδρυθείσα το 1966, η Rivulis έχει έδρα στο Ισραήλ και διαθέτει 16 εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής, 2.000 εργαζομένους, 3 Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ισραήλ, Καλιφόρνια και Ελλάδα) και πολυάριθμα Κέντρα Σχεδίασης σε όλο τον κόσμο.

Συνεργάζεται με πάνω από 3.300 επιχειρηματικούς εταίρους παγκοσμίως για να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις μικροάρδευσης για όλες τις ανάγκες τόσο μεμονωμένων καλλιεργητών, όσο και μεγάλων φυτειών, στους κλάδους των υπαίθριων και θερμοκηπιακών καλλιεργειών, του αστικού πρασίνου και της εξορυκτικής βιομηχανίας. Η Rivulis ως ηγέτιδα δύναμη στο κλάδο της παγκοσμίως, συνεχίζει να έχει σαν βασική προτεραιότητα την εύκολη, οικονομική και με έξυπνη τεχνολογία πρόσβαση όλων των καλλιεργητών σε συστήματα μικροάρδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.rivulis.com

 

Πληροφορίες για ΜΜΕ

 

Eurodrip                                                            V+OCommunication

Νικόλαος Κοντός                  Αργυρώ Οικονόμου

ΕμπορικόςΔιευθυντής                                       AccountDirector

T: +30 2262054819T: +30 210 724 9000 (219)

[email protected]              [email protected]

 

ΠΗΓΗ