Ένωση Αγρινίου: Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…

Γεωργία

Είναι γνωστό πως δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει ούτε την ανοησία ούτε την εμπάθεια. Τουλάχιστον όχι όταν αυτή εκπορεύεται από σκοπιμότητες, οι οποίες, δυστυχώς για τους εμπνευστές τους, είναι τόσο έκδηλες πια, …που διασκεδάζει ο κόσμος!

Αναφερόμαστε στα τοπικά παπαγαλάκια που θεωρούν ότι θα βλάψουν την Ένωση Αγρινίου (και τους εκατοντάδες εργαζομένους σε αυτή, τους χιλιάδες παραγωγούς και συμμετέχοντες στις αναπτυξιακές δράσεις που έχει αναλάβει ο Συνεταιρισμός), παίζοντας το άθλιο παιχνίδι της γνωστής εταιρίας των αλλότριων ιδιωτικών συμφερόντων.

Και καλείται τώρα η Ένωση Αγρινίου να απολογηθεί, …γιατί; Επειδή σέβεται την Ελληνική Δικαιοσύνη και της αποφάσεις της; Επειδή αντιστάθηκε σε εκβιασμούς, κατέφυγε στα δικαστήρια και κέρδισε; Επειδή εφαρμόζει την απόφαση του δικαστηρίου;

Και για ποιο θεσμικό πλαίσιο μας μιλάνε; Κύριοι, το θεσμικό πλαίσιο το ορίζει η πολιτεία. Εν προκειμένω το αρμόδιο υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Κανείς άλλος. Και φυσικά όχι η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.

Για τις διαφωνίες που είχαμε μαζί της, εμείς καταφύγαμε στη δικαιοσύνη. Και εμείς κερδίσαμε το δικαστήριο. Τι μας ζητάτε να κάνουμε; Και, κυρίως, …γιατί;

Και ποιο πραγματικά είναι το ζητούμενο για την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. (μιας εταιρείας στην οποία η Ένωση Αγρίνιου και τα υπόλοιπα ΚΥΔ που αντιστέκονται, τα οποία ανήκουν επίσης σε ισχυρούς συνεταιρισμούς, συμμετέχουμε ως ιδρυτικά, μάλιστα, μέλη, γεγονός όμως που δεν μας εμπόδισε, προκειμένου να υπερασπιστούμε την αλήθεια και το συμφέρον των αγροτών, να την μηνύσουμε για απάτη),το αντιλαμβανόμαστε: Να εκφοβίσει ξανά τους παραγωγούς με ψεύδη και μυθεύματα (όπως επαρκώς εξηγήσαμε μόλις δυο μέρες πριν, απαντώντας ξανά σε παρόμοια προπαγάνδα – δείτε ΕΔΩ), να δημιουργήσει σύγχυση και, αφού δεν πέρασε ο εκβιασμός στα ΚΥΔ που αντιστάθηκαν, να εκβιάσει τώρα το υπουργείο και τον Οργανισμό.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης ποιο είναι το πραγματικό ζητούμενο για τα γνωστά, θλιβερά παπαγαλάκια. Και τους λέμε ξεκάθαρα: δεν πρόκειται να υποκύψουμε στην καταστροφική για τον τόπο ανοησία και σκοπιμότητά τους.

Και πρόκειται πράγματι για καταστροφική ανοησία, αφού με λύσσα πολεμούν μια από τις πλέον υγιείς επιχειρήσεις του νομού, έναν από τους πλέον ισχυρούς συνεταιρισμούς της χώρας, με τόσες και τέτοιες επενδύσεις, με σημαντικότατο οικονομικό αποτύπωμα για τον τόπο, …για να στηρίξουν την εταιρεία εκείνη που θέλει τα ΚΥΔ και τους παραγωγούς της χώρας να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, για ανύπαρκτες και αχρείαστες «υπηρεσίες».

Ίσως, βέβαια, να φταίμε κι εμείς. Ίσως, να είχαν άλλη στάση αν ήμασταν «χορηγοί». Ίσως…  

ΠΗΓΗ