Το νέο έτος είναι πλέον γεγονός, εδώ και λίγες μέρες το 2019 οδηγεί την ανθρωπότητα στο μέλλον. Εκεί που μέσα από την ανάπτυξη και την εξέλιξη  της τεχνολογίας θα ξεπεραστούν οι  δεισιδαιμονίες  του παρελθόντος.

Όσο παράδοξη και αν φαίνεται η προηγούμενη πρόταση είναι πέρα για πέρα αληθής. Το 2019 δεν εγγυάται σε κανέναν ότι οι οπαδοί της επίπεδης Γης θα εκλείψουν ή ότι δεν θα εμφανιστεί μια νέα μεσαιωνική προφητεία που θα ευαγγελίζεται την καταστροφή του κόσμου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2019 θα σημάνει την επιστροφή των Αλχημιστών και στην Ελλάδα.

Αλχημιστές το 2019;

Για όσους φοβούνται ότι θα εμφανιστούν μπαγαπόντηδες που θα πουλούν μυστικιστικές συνταγές μετατροπής των ευτελών μετάλλων σε Χρυσό, και σε τιμή κοσμήματος όχι απλώς χρυσού, για να καλυφτεί το κενό από την πρόσφατη αποκάλυψη λαθρεμπορίου χρυσού στην Τουρκία, ας μην ανησυχούν. Επιπλέον οι αλχημιστές του Μεσαίωνα προσπάθησαν μάταια να ανακαλύψουν τόσο την φιλοσοφική λίθο όσο και το ελιξήριο της ζωής, που θα χάριζε αιώνια ζωή σε όποιον το έπινε, χωρίς να τα καταφέρουν. Ίσως η απάντηση στα  παραπάνω  απαιτεί μια πιο διεισδυτική ματιά στην προέλευση των αλχημιστών.

Η αλχημεία προέρχεται από την αραβική λέξη Al-Kimia η οποία πολλοί εικάζουν ότι με την σειρά της βασίζεται στην επιστήμη των αρχαίων Ελλήνων επιστημόνων που ασχολούνταν με τους χυμούς (Χέω=>Χυμός, Χυμεία, Χημεία). Εν συντομία ένας μοντέρνος αλχημιστής το 2019 θα ξεχωρίζει από έναν μεσαιωνικό συνάδελφο του όσο αναφορά την αναζήτηση του ελιξήριου. Καθότι ο χυμός-ελιξήριο που όλοι οι αλχημιστές σήμερα αναζητούν τις ιδιότητες του, δεν είναι άλλος από το ζυμωμένο χυμό του σταφυλιού (Wine is the answer to all questions).

 

Πώς γίνεται ένας οινόφιλος αλχημιστής το 2019;

Σε αυτό το σημείο πρέπει να επισημανθεί ότι το μόνο που χρειάζεται είναι το Kit του οινόφιλου Αλχημιστή, το Ifavine iSommelier που εισάγει στην Ελλάδα η Masterzen. Η έξυπνη καράφα, καμία σχέση με την έξυπνη σίτα, είναι μια συσκευή μικροοξυγόνωσης κρασιού που αποτελείται από την ειδική καράφα και τη συσκευή παραγωγής των φυσαλίδων. Η αρχή λειτουργίας του Ifanive iSommelier στηρίζεται στην βελτιστοποίηση της μετάγγισης των κρασιών πριν την κατανάλωση τους έτσι ώστε να αναδειχθεί το πλήρες αρωματικό και γευστικό δυναμικό τους.

Έτσι το περιεχόμενο της φιάλης μπορεί να εκτεθεί στο οξυγόνο χωρίς να απαιτηθεί η πολύωρη παραμονή του στη καράφα. Με αυτό τον τρόπο δεν απορροφώνται  οσμές από τον παρακείμενο χώρο και  το κρασί μπορεί να διατηρήσει την σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος. Η συσκευή αποτελεί ιδανική λύση τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες της εστίασης.

 

Πού κρύβεται η Αλχημεία στο Ifavine Sommelier

Αυτό που δεν γνωρίζουν όσοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει αυτήν  την εξειδικευμένη συσκευή είναι ότι ο χρόνος, που το περιεχόμενο της έξυπνης καράφας εκτίθεται στο οξυγόνο, είναι ρυθμιζόμενος από τον χρήστη. Δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσης για κάθε κρασί ξεχωριστά που να λύνουν τα χέρια των οινόφιλων, αντιθέτως εδώ ξεκινάει ο μυστικισμός του Kit του οινόφιλου Αλχημιστή.

Πόσο χρόνο απαιτεί επαφή με το οξυγόνο ένα παλαιωμένο Riesling από τον Mosel, μια νεαρή λευκή Βουργουνδία, μια μεγάλη χρονιά του Bordeaux, μια ξεχασμένη στο κελάρι φιάλη Σαντορίνης, ένα Ξινόμαυρο 20ετίας ή ένα Super Tuscan της προηγούμενης δεκαετίας;

Όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα κρύβονται στην ρύθμιση του χρόνου από τον χρήστη-Αλχημιστή αλλά και στο προσωπικό πλέον γούστο του. Για όσους ακόμα αμφιβάλλουν για τις αλχημιστικές ιδιότητες του Ifavine iSommelier, αρκεί απλά μια δοκιμή των αποτελεσμάτων της. Η οξυγόνωση και ο χρόνος διάρκειας της είναι μια διεργασία  που απαιτεί επιμονή, αφοσίωση και συνεχή πειραματισμό, αξίες που διατηρούν αναλλοίωτο το πνεύμα των Αλχημιστών και που το Ifavine iSommelier μπορεί να εγγυηθεί σε κάθε ανήσυχο πνεύμα.

Κώστας Προβατάς Dip WSET

 

Βρείτε τα προιόντα της Masterzen στο https://www.masterzen.gr/

 

 

 

 

 

Αναρτήθηκε Σάββατο, 5 Ιανουάριος 2019, 13:56. Κατηγορία Αρθρα  

ΠΗΓΗ