Την πρόβλεψη για αύξηση της ζήτησης των ευρωπαϊκών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως το τυρί, καταγράφει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  για τις επιδόσεις των ευρωπαϊκών γεωργικών αγορών μέχρι το 2030.

Tο παγκόσμιο εμπόριο γαλακτομικών προϊόντων θα αυξηθεί ωστόσο πολύ πιο αργά από ό, τι την περασμένη δεκαετία (2008-2018). Κυρίαρχοι στην αγορά προβλέπεται να είναι η Ε.Ε. και η Νέα Ζηλανδία.

Μέχρι το 2030, η Ε.Ε. θα μπορούσε να προσφέρει σχεδόν το 35% της παγκόσμιας ζήτησης στον τομέα των γαλακτοκομικών και ειδικά σε προϊόντα με προστιθέμενη αξία όπως τα ΠΟΠ/ΠΓΕ και βιολογικά.

330.000 τόνοι γάλακτος ετησίως θα απαιτηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των εξαγωγών σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ όσον αφορά την εσωτερική αγορά της ΕΕ, θα χρειαστούν περίπου 900.000 τόνοι πρόσθετου γάλακτος ετησίως για να ικανοποιηθεί η ζήτηση για τα παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα, κυρίως για το τυρί. Αντίθετα, η κατανάλωση γάλακτος στην Ε.Ε. αναμένεται να συνεχίσει να μειώνεται.

Tο παγκόσμιο εμπόριο γαλακτομικών προϊόντων θα αυξηθεί πολύ πιο αργά από ό, τι την περασμένη δεκαετία (2008-2018).

The post Αύξηση της ζήτησης γαλακτοκομικών προϊόντων προβλέπει η Ε.Ε. appeared first on Ελληνική Γεωργία.

ΠΗΓΗ