Ένα νέο αστέρι γεννιέται

Μετά από πολλές διαδόσεις – διαρροές και ψιθύρους η Mercedes παρουσίασε τελικά το νέο της pickup με κινητήρα V6 και ιπποδύναμη που φτάνει στην εξωφρενική για pickup τιμή των 258 ίππων.


Έως τώρα μόνο Volkswagen διέθετε στην γκάμα της pickup με κινητήρα V6 το οποίο διατίθεται κυρίως στην Αμερική και στην Αυστραλία. Η Mercedes όμως αρχισε κατευθείαν τη διάθεση του δικού της V6 στην Ευρώπη στοχεύοντας σε ένα κοινό που θέλει ένα μεγάλο pickup με ανέσεις και ευκολίες των μεγάλων SUV. Τοποθετώντας τον V6 με χωρητικότητα τριών λίτρων θέλησε επίσης να κλείσει και τα στόματα των επικριτών της (κυρίως του αγγλικού ειδικού τύπου) που την κατηγορούσαν ότι κατασκεύασε ένα Mitsubishi με κινητήρα από το προηγούμενο Navara και όλα τα κάλυψε με το τριάκτινο της αστέρι.

Ο νέος λοιπόν V6 είναι Mercedes καθεαυτού τοποθετείται μάλιστα και στο Νέο Sprinter καθώς και στα μεγάλα της επιβατικά. Κατά τα άλλα το μόνιμο σύστημα τετρακίνησης 4matic που υπάρχει και στα μικρότερα μοντέλα X class παρέχει γρήγορη επιτάχυνση αλλά και κοντές σχέσεις (κάτι που δεν έχει το Amarok) για να σε βγάζει ασπροπρόσωπο στις “κολλώδεις” καταστάσεις. Eξωτερικά τα χρωμιωμένα μέρη περισσεύουν όπως και τα φώτα led. Στο εσωτερικό διαθέτει τα πάντα με το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί keyless να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Eάν λοιπόν ενδιαφέρεστε πρέπει να ελπίζετε πως τα βαμβάκια θα πιάσουν καλές αποδόσεις και τιμές φέτος γιατί το X350 D 4matic θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του έτους και στη χώρα μας κατόπιν παραγγελίας φυσικά με τιμή που ξεκινάει από τα 53.300 ευρώ.