Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Ιουλίου, σύμφωνα με το αρχικό, σχετικό πλάνο του αρμόδιου οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) και όσα είχε πρώτος γράψει ο ΑγροΤύπος, άρχισε σταδιακά η πληρωμή του υπόλοιπου 30% για τα βιολογικά του 2017 στους δικαιούχους παραγωγούς, λένε σχετικές πληροφορίες.

Τα χρήματα ήδη φαίνονται στο σύστημα, ενώ όσοι παραγωγοί από όλη τη χώρα μείνουν απέξω από την σχετική πίστωση της Παρασκευής, γιατί έχουν εκκρεμότητες, θα πληρωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στους επιλαχόντες νέους γεωργούς, αυτοί θα πληρωθούν την ενίσχυση, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όπως προανήγγειλε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Χαράλαμπος Κασίμης.

Αναφορικά με τις πληρωμές της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος που αφορούν στο 2017, οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οποιεσδήποτε εκκρεμότητες του οργανισμού σε δικαιωμένους από ενστάσεις λόγου χάρη αγρότες, θα τακτοποιηθούν μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου, καθώς στις 15 Οκτώβρη, ξεκινά το νέο οικονομικό έτος για τον οργανισμό.

Source link