Τα μεγαλύτερα αεροσκάφη και τα πιο σύγχρονα δρομολογεί προς τη χώρα μας η αεροπορική εταιρεία του Κατάρ.

Δημοσίευση:

Η Αθήνα υποδέχεται τα καλύτερα αεροσκάφη του κόσμου. Τον περασμένο Ιανουάριο ο Γιάννης Ηλιάκης, ο Ελληνας αρχικυβερνήτης και υπεύθυνος του επιχειρησιακού έργου της QatarAirways, προσγείωσε στην Αθήνα το τεχνολογικό θαύμα, το A350-900 με κατασκευή από ανθρακονήματα σε μεγάλο βαθμό, ενώ το περασμένο Σάββατο η εταιρεία έφερε στην Αθήνα το υπερσύγχρονο Airbus Α350-1000, που άρχισε να λειτουργεί σε τακτικές πτήσεις από τον Φεβρουάριο.

Σε μια ειδική επίσκεψη, για να εξυπηρετήσει τη γραμμή Ντόχα-Αθήνα, το πιο προηγμένο τεχνολογικά αεροσκάφος στον κόσμο, το οποίο είναι και το πρώτο που διαθέτει την Qsuite, την πολυβραβευμένη καμπίνα Διακεκριμένης Θέσης της QatarAirways και προσφέρει εξυπηρέτηση Πρώτης Θέσης στην BusinessClass, τόσο για τους επιβάτες επαγγελματικών ταξιδιών, όσο και για ταξιδιώτες αναψυχής, επισκέφτηκε την Αθήνα, δίνοντας στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαύσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αεροδυναμική, το design και την πρωτοποριακή τεχνολογία.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που φέρνουμε για πρώτη φορά το Airbus Α350-1000 στην Ελλάδα, για μια μοναδική εμφάνιση στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτό το μοναδικό αεροσκάφος μπορεί να προσφέρει σημαντική αύξηση στην χωρητικότητα σε ένα από τα πιο δημοφιλή μας δρομολόγια, γεγονός που συνεπάγεται μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες μας. Στόχος μας είναι να προσπαθούμε πάντα να παρέχουμε στους επιβάτες μας τα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα αεροσκάφη, ούτως ώστε να μπορούν να πετούν με άνεση και στυλ, και το νέο Α350-1000 το προσφέρει αυτό σε περίσσεια,» ανέφερε η TheresaCissell, γενική διευθύντρια της QatarAirways σε Ελλάδα και Κύπρο δήλωσε σχετικά:

Το Airbus Α350-1000 περιλαμβάνει συνολικά 327 θέσεις, 46 από αυτές στην βραβευμένη καμπίνα διακεκριμένης θέσης, Qsuite και 281 θέσεις, οι οποίες είναι κατά 18 ίντσες στην Οικονομική θέση. Οι επιβάτες απολαμβάνουν απαράμιλλη άνεση και στις δύο κατηγορίες θέσεων, χάρη στα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος, εξελιγμένα συστήματα κλιματισμού και ειδικά διαμορφωμένο LED φωτισμό.

Το αεροσκάφος περιλαμβάνει επίσης οθόνες αφής υψηλής ευκρίνειας, με λειτουργία dualscreen που επιτρέπει την ταυτόχρονη θέαση δύο διαφορετικών βίντεο, ενώ οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν αμέτρητες επιλογές διασκέδασης μέσα από το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας OryxOne, αλλά και σύνδεση στο internet μέσω WiFi.

Το A 350-1000, βασισμένο στην πλατφόρμα Α350 XWB, φέρει κι αυτό ανθρακονήματα, μειώνει την κατανάλωση και τους ρύπους κατά 25%, έχει μήκος 73,79 μέτρα και αυτονομία πτήσης 15.557 χιλιόμετρα. Το μέγιστο της χωρητικότητας επιβατών είναι 366 θέσεις, και το μέγιστο βάρος απογείωσης φθάνει τους 316 τόνους.

Βίντεο από την παρθενική του πτήση: