To World’s 50 Best Restaurants Academy είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

Κανένας από τους υπαλλήλους οποιουδήποτε από τους χορηγούς που σχετίζονται με τα βραβεία, ψηφίζει ή έχει οποιαδήποτε επιρροή στα αποτελέσματα.
Η Ακαδημία αποτελείται από περίπου 1000 μέλη, το καθένα έχει επιλεγεί για την έμπειρη γνώμη του στη διεθνή σκηνή των εστιατορίων.

Για να δημιουργηθεί η Ακαδημία, και να δοθεί μια δίκαιη εκπροσώπηση στην παγκόσμια σκηνή εστιατορίων, ο κόσμος διαιρείται σε πάνω από 26 γεωγραφικές περιοχές.

Κάθε περιοχή έχει ένα πρόεδρο που ορίζεται για τις γνώσεις του για το δικό του μέρος του κόσμου.

Όλoiοι ψηφοφόροι, εκτός από τον πρόεδρο της Ακαδημίας και τους αντιπρόεδρους, πρέπει να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Τουλάχιστον το 25% του πάνελ ανανεώνεται κάθε χρόνο

Φετος δεν προκάλεσε καμία έκπληξη το γεγονός ότι ο νικητής είναι ένας ευρωπαίος σεφ που έχει ήδη κερδίσει το βραβείο. Το Osteria Francescana του Massimo Bottura, ο πρωτοποριακός ιταλικός ναός γευσιγνωσίας που έκανε μια εμφάνιση στο Master of None του Aziz Ansari, επέστρεψε στην κορυφή της κατάταξης.

Ο χώρος με τρία αστέρια Michelin, γνωστός για τις περίεργες δημιουργίες του όπως το «Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη» και «Ωχ, έριξα την τάρτα λεμονιού», έφτασε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση πριν από δύο χρόνια, αλλά εκθρονίστηκε από το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκηςστη λίστα του 2017.
Το El Celler de Can Roca στην Καταλονία πήρε το νούμερο 2, ενώ το Mirazur στη Νότια Γαλλία προχώρησε στο νούμερο 3. Το Eleven Madison Park, το οποίο έκλεισε για ανακαίνιση για τέσσερις μήνες το 2017, έπεσε στο Νο. 4.

Αυτή είναι η λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018:

 

No1. Osteria Francescana (Modena, Italy)
Chef: Massimo Bottura
Last year’s rank: 2
Average cost: €250-€270

 

 

No2. El Celler de Can Roca (Girona, Spain)
Chef: Joan Roca
Last year’s rank: 3
Average cost: €165-€195 (USD $184-$218)* 2015 pricing.

 

No3. Mirazur (Menton, France)
Chef: Mauro Colagreco
Last year’s rank: 4
Average cost: €110-€210

 

No4. Eleven Madison Park (New York City)
Chef: Daniel Humm
Last year’s rank: 1
Average cost: $315 (service-included)

 

No5. Gaggan (Bangkok, Thailand)
Chef: Gaggan Anand
Last year’s rank: 7
Average cost: THB 6,500

 

No6. Central (Lima, Peru) (Best Restaurant in South America 2018)

Chef: Virgilio Martínez & Pía León
Last year’s rank: 5

No7. Maido (Lima, Peru)

No8. L’Arpege (Paris, France)

 

No9. Mugaritz (Errenteria, Spain)

 

No10. Asador Etxebarri (Axpe, Spain)

 

No11. Quintonil (Mexico City, Mexico)

 

No12. Blue Hill at Stone Barns (Pocantico Hills, New York, USA)

 

No13. Pujol (Mexico City, Mexico)

 

No14. Steirereck (Vienna, Austria)

 

No15. White Rabbit (Moscow, Russia)

 

No16. Piazza Duomo (Alba, Italy)

 

No17. Den (Tokyo, Japan)

 

No18. Disfrutar (Barcelona, Spain)

 

No19. Geranium (Copenhagen, Denmark)

 

No20. Attica (Melbourne, Australia)

No21. Alain Ducasse au Plaza Athénée
(Paris, France)

22. Narisawa
(Tokyo, Japan)

23. Le Calandre
(Rubano, Italy)

24. Ultraviolet by Paul Pairet
(Shanghai, China)

25. Cosme
(New York City, USA)

26. Le Bernardin
(New York City, USA)

27. Boragó
(Santiago, Chile)

28. Odette
(Singapore)

29. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen
(Paris, France)

30. D.O.M.
(São Paulo, Brazil)

31. Arzak
(San Sebastian, Spain)

32. Tickets
(Barcelona, Spain)

33. The Clove Club
(London, UK)

34. Alinea
(Chicago, USA)

35. Maaemo
(Oslo, Norway)

36. Reale
(Castel Di Sangro, Italy)

37. Restaurant Tim Raue
(Berlin, Germany)
38. Lyle’s
(London, UK)

39. Astrid y Gastón
(Lima, Peru)

40. Septime
(Paris, France)
41. Nihonryori RyuGin
(Tokyo, Japan)

42. The Ledbury
(London, UK)

43. Azurmendi
(Larrabetzu, Spain)

44. Mikla
(Istanbul, Turkey)

45. Dinner by Heston Blumenthal
(London, UK)

46. Saison
(San Francisco, USA)

47. Schloss Schauenstein
(Fürstenau, Switzerland)

48. Hiša Franko
(Kobarid, Slovenia)

49. Nahm
(Bangkok, Thailand)

50. The Test Kitchen
(Cape Town, South Africa)

Best Female Chef: Clare Smyth (Core by Clare Smyth, London)
Chef’s Choice Award: Dan Barber (Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, New York)
Best Pastry Chef: Cédric Grolet
Lifetime Achievement Award: Gastón Acurio
Art of Hospitality Award: Geranium (Copenhagen, Denmark)
One to Watch: Single Thread (Healdsburg, California)
BBVA Scholarship Winner: Jessie Liu (Taipei)
Sustainable Restaurant Award: Azurmendi (Larrabetzu, Spain)
Highest New Entry: Disfrutar (Barcelona, Spain)
Highest Climber Award: Den (Tokyo, Japan)

Δείτε επίσης: The World’s 50 Best Restaurants 51-100

ΠΗΓΗ