1. MΟΥΧΛΙΑΣΜΕΝΗ ΠΕΤΣΕΤΑ/ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Γνωρίζετε τη μυρωδιά που μπορεί να αναπτύξει μια πετσέτα όταν δεν στεγνώνει εντελώς; Είναι παρόμοια με αυτή ενός παλιού μουχλιασμένου σφουγγαριού. Όταν την εντοπίσετε στο ποτήρι σας είναι μια πολύ καλή ένδειξη ότι το ποτήρι δεν είναι πολύ καθαρό. Ίσως χρησιμοποιήθηκε το σφουγγάρι ή η πετσέτα που μυρίζετε  για να καθαρίσουν το ποτήρι. Όποια και αν είναι η αιτία, δεν υποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά με το κρασί σας, αλλά δείχνει ότι πρέπει να ζητήσετε ένα νέο ποτήρι.

  1. ΒΕΝΖΙΝΗ  

Η μυρωδιά της βενζίνης λέγεται ότι είναι παρούσα σε πολύ υψηλής ποιότητας γερμανικά Rieslings. Ενώ αυτή η μυρωδιά μπορεί να μην ακούγεται ελκυστική, οι συλλέκτες Riesling την αγαπούν.

  1. ΚΑΤΟΥΡΟ ΓΑΤΑΣ

Πιστέψτε το ή όχι, τα τσίσα της γάτας είναι ένα άρωμα που πολλοί πιστεύουν ότι βοηθάει στην αναγνώριση ενός υψηλής ποιότητας Sauvignon Blanc. Είναι μια μυρωδιά που θα σας είναι οικεία αν έχετε γάτα στο σπίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η μυρωδιά δεν είναι θετική, αντίθετα καταδεικνύει ότι το κρασί είναι φτωχό αλλά αυτό δεν το πιστεύουν όλοι.

  1. ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ

Εάν μυρίσετε αυτό το άρωμα στο λευκό κρασί σας, ειδικά στο Sauvignon Blanc, μάλλον δεν είναι καλοφτιαγμένο.  Μπορεί να χρειαστεί να ζητήσετε μια άλλη φιάλη.

  1. ΚΑΜΜΕΝΟ ΛΑΣΤΙΧΟ

Αυτή είναι μια μυρωδιά που μπορεί να συμβεί σε πολλά νεαρά κόκκινα κρασιά, ειδικά το Syrah. Αυτό που πραγματικά μυρίζει είναι οι ενώσεις θείου. Μπορεί να μην μυρίζουν ωραία αλλά είναι αβλαβείς οπότε αν το κρασί έχει καλή γεύση, μπορείτε να συνεχίσετε να πίνετε. Εάν μισείτε τη μυρωδιά όμως, μια λύση είναι να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά, ρίχνοντας ένα καθαρό κομμάτι χαλκού, μέσα στο ποτήρι. Ο χαλκός θα δημιουργήσει μια χημική αντίδραση που δεν θα βλάψει το κρασί, αλλά θα κάνει  αυτή τη μυρωδιά να φύγει.

 

Διαβάστε σχετικά: Συχνά ελαττώματα του κρασιού

 

  1. ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ

Και εδώ το θείο είναι η ατία. Όπως είπαμε αν και είναι αβλαβές, μπορεί να κάνει το κρασί δυσάρεστο. Αυτή η μυρωδιά μπορεί συχνά να συμβεί όταν ο οινοποιός έχει χρησιμοποιήσει αναγωγική οινοποίηση. Η αναγωγική οινοποίηση είναι μια διαδικασία όπου ο οινοποιός προσπαθεί να προστατεύσει και να διατηρήσει τις κύριες γεύσεις και αρώματα φρούτων χρησιμοποιώντας διοξείδιο του θείου για να αποτρέψει την οξείδωση. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσει πάρα πολύ, παίρνει αυτή τη μυρωδιά του χαλασμένου αυγού. Τις περισσότερες φορές η οσμή θα σβήσει, ειδικά αν κάνετε decanting στο κρασί, αλλά αν αυτό δεν λειτουργεί, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το τέχνασμα που αναφέρουμε παραπάνω ή απλά να ανοίξετε ένα διαφορετικό μπουκάλι κρασί. Δεν χρειάζεται να πιείτε κάτι που δεν σας αρέσει.

 

  1. ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ

Η μυρωδιά του υγρού σκύλου είναι μία από τις πιο σίγουρες ενδείξεις ότι το κρασί σας είναι φελλομένο (TCA). Πάρτε το κρασί πίσω και ανοίξτε ένα διαφορετικό μπουκάλι.

 

  1. KOYTI ΠΟΥΡΩΝ

Αυτή είναι μια μυρωδιά που συναντάται συχνότερα στα μείγματα Bordeaux συμβαίνει όταν συνδυάζετε τη μυρωδιά του Cabernet Sauvignon,  με τα αρώματα του Merlot, του Petit Verdot και του Cabernet Franc, καθώς και της βελανιδιάς στην οποία το κρασί ήταν παλαιωμένο . Το αποτέλεσμα είναι μια μυρωδιά που σε πολλούς ανθρώπους μοιάζει με κουτί πούρων.

  1. ΩΜΟ ΚΡΕΑΣ

Αυτό είναι ένας άλλο άρωμα που συχνά εντοπίζεται σε ισχυρά κόκκινα κρασιά όπως τα Μπορντό. Σε πολλούς αρέσει πολύ!

  1. ΥΓΡΟ ΧΩΜΑ

Επίσης, μερικές φορές αναφέρεται σε «πάτωμα δάσους», αυτή η πλούσια και πηχτή μυρωδιά συνδέεται με ώριμα, γεμάτα κόκκινα κρασιά.

  1. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

Ένα από τα αγαπημένα αρώματα κρασιού, αυτή είναι μια μυρωδιά που μπορεί να βρεθεί πιο συχνά σε κρασιά της ποικιλίας Μοσχάτο αλλά πολλές φορές και σε υψηλής ποιότητας Nebbiolo, το σταφύλι που χρησιμοποιείται για να κάνει Barolo και Barbaresco.

 

Αναρτήθηκε Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018, 9:05. Κατηγορία Διαφορα  

ΠΗΓΗ